Seks Therapie

Veel mensen hebben problemen met hun seksualiteit. Seks wordt nog steeds geassocieerd met “vies” en “geheim”. Als we de Amerikaanse media mogen geloven is de enige seks die mag na het huwelijk en dan nog beperkt tot de reproductie. Hier in Nederland denken wij een vrije moraal te hebben. Via TV en andere media worden wij met regelmaat blootgesteld aan seks uitingen. Bij veel mensen is er het gevoel ontstaan dat zij seksueel niet goed , meer, functioneren.

Toen ik in China begon met mijn lessen voor vrouwen boven de dertig was er een enorme terughoudendheid , de natuurlijke schuwheid en verlegenheid van de mensen moest eerst doorbroken worden. In veel relaties bleek er geen sprake van liefde meer te zijn en was seks eenrichting verkeer. Seks kon niet besproken worden met de partner en zelden met vrienden. Kortom in China was een gezond seksleven erg moeilijk te krijgen.

In Nederland blijkt het, ondanks de enorme aandacht voor seks, niet veel anders te zijn. Seks blijkt in veel relaties geen onderwerp van gesprek te zijn. Nog moeilijke is het voor alleenstaanden om met seks om te gaan. Veel mensen denken dat de “single” een gelukkig seksleven heeft omdat de vrijheid bij alles toelacht. Voor veel alleenstaande vrouwen is dit allerminst het geval. Voor deze groep is seks vaak een onmogelijk onderwerp geworden.

Wat doen wij tijdens de seks therapie bijeenkomsten. ?

- verkennende gespreksronde waarbij we werken via een aantal voorgestelde thema’s . Voor een bijeenkomst plaatsvind neemt de therapeut telefonisch contact op met iedereen voor een gesprek waarbij er knelpunten worden aangedragen.

- kernthema. Na het verkennende gesprek gaan we in op een of meerdere kernpunten.

Na de gespreksronden komt de handelingsronde. Tijdens dit deel word er ingegaan op zeer praktijk gerichte oplossingen, de meeste daarvan zijn direct toepasbaar zodat resultaat gemeten wordt. Soms zijn de oplossingen niet conventioneel omdat wij niet met vastomlijnde kaders werken.

Doel van de bijeenkomsten is jouw van je probleem af te helpen in een zo kort mogelijke tijd.

Wij hebben verschillende doelgroepen ;

- alleenstaande moeders

- single dames

- single mannen

- paren met problemen

Aantal samenkomsten ; gemiddeld zijn er drie bijeenkomsten per doelgroep.

Mogelijkheid tot persoonlijke begeleiding is in beperkte mate aanwezig.

Praktijkbijeenkomsten ; er zijn ook praktijkbijeenkomsten waarbij er ingegaan word op diverse vormen van massage, “tenderness” trainingen , “personal exploring” en partner therapie. De praktijkbijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor mensen die de gespreksbijeenkomsten hebben doorlopen.

Kosten van de therapie ; voor de algemene sessies (3) zijn de kosten € 75,00 per persoon.

Tijd ; sessies worden gehouden op vrijdag / zaterdag en zondag avond van 18.00 – 21.00 uur met een uitloop van maximaal 1 uur. Ontmoetingen zijn niet altijd op direct opvolgende dagen.

Individuele sessies worden bepaald door de aanvrager.

Plaats ; Kranestraat in het centrum van Den Haag. Parkeergelegenheid is ruim aanwezig.

Wie ben ik ?

Arnaud van der Veere is schrijver en therapeut voor meer dan dertig jaar. Zijn werkgebied is Azië alwaar hij een grote naam heeft opgebouwd. Vooral in China en Indonesië geniet hij , door de publicatie van zijn boeken, grote bekendheid. In de afgelopen drie jaar zijn de volgende boeken van hem verschenen of komen binnenkort uit in China / Indonesie ;

- Sleep disorders (slaapstoornissen)

- Addiction (verslaving)

- Relationship / get out of problems of the marriage (relatie problemen)

- Chinese body language ( Chinese lichjaamstaal)

- Girl power (over meisjes in de pubertijd)

- Boypower (over jongens in de puberteit)

- Sex education for teenagers (seks educatie voor adolesenten)

- Muay Thai

- Muay Thai as Therapy

- Sport therapy

- Health = Wealth (gezondheid = rijkdom)

En verder vele honderden artikelen in gezaghebbende bladen.

Arnaud is terug te vinden op LinkedIn en Facebook alwaar hij veel informatie met anderen deelt.

Arnaud heeft al sinds 1979 ervaring in veel therapie soorten met goede resultaten.